Mijajlo Marsenić i Nikola Turna (©AFP)
Mijajlo Marsenić i Nikola Turna (©AFP)

Marsenić: Delovali smo uplašeno, u budućnosti moramo da radimo na napadu

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.01.22. | 23:09

“Odbrana je bila dobra, u saradnji s golmanima. Pozitivno sa ovog meča je da smo u nastavku uspeli da se vratimo, smanjimo veliki zaostatak”, istakao je kapiten Orlova

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Segedina)

Rukometaši Srbije du kući. Analize i pouke tek treba da se izvuku. Javnost je upala malo u euforiju, očekivalo se više. Ipak, korona drama uticala je da Orlovi dođu nespremni na Evropsko prvenstvo u Segedinu. Mali fond bekova uticao je da Galski petlovi ostvare lagani trijumf. Bilo je +11 za Trikolore u finišu prvog poluvremena. Na kraju, samo -4, ali realni pokazatelj snaga na terenu je bilo bar duplo više u korist olimpijskog šampiona iz Tokija.

Izabrane vesti

Mijajlo Marsenić nije umeo da objasni šta se dogodilo saigračuma i njemu u prvih 30 minutu.

Ne znam šta bih rekao da opravdam prvo poluvreme. Ne znam da li smo bili uplašeni ili nismo verovali da možemo da igramo sa Francuskom. Videlo se u nastavku da možemo s njima. Da smo bar upola odigrali ako u drugom poluvremenu, verovatno bi bilo zanimljivije”, rekao je Marsenić.

Pivotmen nemačkog Fuhsea iz Berlina kaže da je ovo nova reprezentacija koja tek treba za nekoliko godina da dostigne zenit.

Fali nam iskustvo igranje na ovako velikim takmičenjima. Nadam se da će nam se priključiti neki iskusniji igrači u narednom periodu. Treba dobro da anliziramo, da svako vidi gde je grešio kao bismo u budućnosti imali bolje rezultate. Na novom smo početku”.

Ostaje žall da ne znamo gde smo. Veliki broj bolesnih igrača uticao je da i dalje lebdi u vazduhu pitanje – da li smo mogli više?

Da smo bili kompletniji, sigurno bi to bilo bolje. Nije ovo alibi, ali jednostavno, imali smo smanjenu rotaciju. Petar Đorđič nam je baš nedostajao. On nam je jedini šuter koji može da daje golove sa devet metara i više. Dosta smo na njegovim šutevima bazirali igru. Moramo da radimo u budućnosti na napadu. U odbrani smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima, da spustimo i najbolje selekcije na mali broj pogodaka”.

Na kraju zahvalnost navijačima.

Drago mi je da su nas bodrili u ovako velikom broju. Nisu odustali i kada smo gubili sa deset pogodaka razlike. Verujemo da ćemo u budućnosti da ih obradujemo”, zaključio je Marsenić.



tagovi

ep u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeMijajlo MarsenićEvropsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara